Çerkezköy 7. Sanayi Fuarı Açıldı
ÇerkezköyBelediye ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen 7. Çerkezköy Sanayi Fuarı, Çerkezköy Kapalı Pazaryeri’nde kapılarını açtı.
13-15 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazaryeri’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Çerkezköy Sanayi Fuarı’nda Çerkezköy Belediyesi’nin yanı sıra bölgeden çok sayıda firma stant açtı.
Çerkezköy Sanayi Fuarı’nın açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy katıldı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, siviller, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda iş adamı katıldı.
“BOL ŞANSLAR VE BAŞARILAR”
“EMEK ŞEHRİ ÇERKEZKÖY’E HOŞGELDİNİZ”
Çerkezköy Sanayi Fuarı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Vaha Akay, Çerkezköy’ün işçi ve sanayi şehri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Son 10 yılın en yoğun göçünü alan, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasına katkı sağlayan, 10 yıl önce 850 bin olan ilimizin bugün 1 milyon 150 bin olan nüfusunun 300 binlik nüfus artışının yarısına ulaşmasında katkı sağlamak” Tekirdağ’da son 10 yılda Çerkezköy ve Kapaklı bölgelerinden geliyoruz. Ticaretin kalbi, emeğin şehri Çerkezköy’de bu güzel fuarda bir arada olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Mevcut Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Katılımcıları emeğin şehri Çerkezköy’de bir araya getiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Dr.
“BÖLGENİN EN DİNAMİK İLÇESİ”
Çerkezköy sanayi şehridir, Çerkezköy emek şehridir. Emeğin şehri, sanayinin kalbi Çerkezköy’de bir araya geldiğimiz bu ortamda elbette bölgenin en dinamik ilçesi olduğumuzun altını çizeceğim. Yeni bir il oluşumu varsa elbette bu bölgede yer alan Çerkezköy olacaktır.
Bugün sınırları içerisinde 3 Organize Sanayi Bölgesi, 400’ün üzerinde sanayi kuruluşu bulunan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi gibi bize sanayinin ve OSB yönetiminin nasıl olduğunu öğreten değerli bir oluşuma sahip olan bölgemiz, geleceğe nasıl bakacak? gelecek? Sorulması gereken soru bu. İstanbul’un arka bahçesi mi olacak, yoksa Tekirdağ’ın Avrupa’ya açılan kapısı mı? Bu soruları sormamız, cevap vermemiz gereken bir noktadayız.
“Bugün, Sayın Valimizin, eski Meclis Başkanımızın, değerli milletvekillerimizin, Tekirdağ’da bu konuda yorum yapabilecek herkesin bulunduğu bu noktada bu konuşmaları yapmaya çalışıyorum.”
ÇEVREYE DUYARLI VE DUYARLI SANAYİ VURGUSU
Çevreye duyarlı, duyarlı, katma değeri olan sanayinin bölgeye gelip üretmesini istediğini ve bu noktada çekincelerini ortaya koyduğunu belirten Başkan Akay, “Çerkezköy bir sanayi kentidir, bir emek kentidir. Çerkezköy sanayiciliği, emeğin kenti Çerkezköy OSB gibi örnek teşkil ederek yoluna devam etmelidir.İstanbul’un arka bahçesi olmak istemiyorsak, dar alanlara sıkışan OSB’lerin önünü açmaktan kaçınırsak Sınırlarımıza çizilmek istenen sanayi bölgelerinin bu bölgelere sanayinin nasıl geleceği bilinmeden yapılması, Çerkezköy nüfusunun gelişmesi, Tekirdağ’ın gelişmesinin İstanbul’un arka bahçesi haline gelmesi anlamına gelecektir.” kalmak. Bu noktada Çerkezköy’deki sanayici, iş insanı ve işçilerin bir araya getirdiği Çerkezköy gerçeğinin önümüzdeki yüzyılda Çerkezköy OSB gibi planlı, gelişen bir yolda ilerlemesi gerekiyor” dedi.
“GELİR KAÇAĞI KESİNLİKLE ÖNLENMELİ”
Çerkezköy Sanayi Fuarı’nın bu yıl yedincisi düzenlendiğini ve daha önceki 6 fuarda da kürsüden aynı şeyleri dile getirdiğini kaydeden Akay, konuşmasının son bölümünde Çerkezköy’ün uğradığı vergi geliri kaybına dikkat çekti ve Tekirdağ’da her yıl şöyle devam etti:
“Bugün Tekirdağ sanayi kuruluşları burada ama bağlı oldukları vergi daireleri başka yerde olduğu için ciddi bir gelir kaybı yaşıyorlar. Bu kayıp çok büyük rakamlarla ifade edilebilir. Bunun Tekirdağ’daki herkesin sorumluluğu olması gerektiğini düşünüyorum. İlimiz dışındaki illere giden bu gelir kaçağının önüne geçmek için burada çalışan, burada üreten, burada istihdam sağlayan, bu topraklarda çevresel etki yaratan sanayimizin gelir sızıntısını gidermemiz gerekiyor.
Bunu her zaman bu kürsüden söyledim. Sayın Meclis Başkanımız da geçmiş konuşmalarında bu konuyla ilgili bir çalışmanın yapıldığını belirtmişti. Tekirdağ’ın bu topraklarda kazanılan, üretilen katma değerin yeniden bu topraklarda kalması için çabalayacağını umuyorum ve diliyorum. Bütün arzum ve arzum bu.
Buraya katılan tüm katılımcılara, değerli misafirlerimize ve bu salonu dolduran katılımcılarımıza şükran ve şükranlarımı sunuyorum. “Emeğin şehri Çerkezköy’den hepinizi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
AÇILIŞ ŞERİDİ KESİLDİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop’a ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından plaket takdim edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı Türkiye’nin ilk 1000 firması arasında bölgedeki 41 firmaya ödüller verildi. Ödül töreninin ardından Çerkezköy Sanayi Fuarı’nın açılış kurdelesi kesilerek sanayi kuruluşları ve KOBİ’lerin stantları ziyaret edildi.